Garry wordt als Gert Vanderhaeghe geboren in Tielrode (Temse) op 29 april 1963. Al jong toont Gert interesse voor de muziek. Hij wordt trommelaar, worstelt met notenleer en kiest als instrument de trompet. Amper 13 jaar en Garry brengt met zijn orkest 'Poker' nummers van The Beatles, Abba enz...

Garry volgt dictie- en zanglessen aan de muziekacademie in Sint Niklaas. Hij gaat steeds meer optreden, neemt in 1983 een eerste single op (‘Lieve Monica’) en haalt de BRT Top-10. Hij wordt de vaste zanger bij een bigband en daarna zanger-gitarist bij dansorkest Poker. Hij zet z'n eerste stappen in de radio en Tv-studio’s en zijn indrukwekkend stemgeluid wekt heel wat interesse bij de platenproducers uit die tijd. Op aandringen van vrienden schrijft Garry zich in 1995 in voor de Soundmixshow, waar hij als imitator van René Froger met het nummer 'This is the moment' glansrijk wint. De Nederlandstalige vertaling 'Het allermooiste' wordt zijn eerste nummer 1 hit in Vlaanderen. De carrière van Garry Hagger zit van dan af in een stroomversnelling. Met meer zelfvertrouwen dan ooit schrijft Garry zich in voor Eurosong 1996 (De Gouden Zeemeermin) en wordt geselecteerd. Hij wordt vierde met de als unanieme commentaar: de beste stem... In enkele maanden tijd wordt hij een vaste waarde in de Vlaamse showbusiness.

Op 11 oktober 1996 wordt een eerste full-CD aan de pers voorgesteld. ‘Het Allermooiste’, een album met zowel originele nummers als covers en dit in een productie van Fred Bekky. Nadien volgen nog heel wat albums: ’My life’ in 1997, ‘Las Vegas’ in 1998, ‘South of the border’ in 1999. In 2000 staat Garry op Nr. 1 van de Album top-50 in België met zijn‘Romantic slows’, gevolgd in 2001 door 'Romantic slows 2’. Deze producties kwamen er vooral dankzij de producers en arrangeurs Luc Smets en Werner Bellon.

In 2001 verhuist Garry naar Sony Music waar hij het album 'Perfect moment' maakt. Nu volgen er enkele jaren met telkens verzamelalbums en singles zoals 'Zonder jou', 'Wat heb ik fout gedaan' om zo tot een album te komen in 2008 'De kracht van de liefde'.

Hiervan wordt het jaar nadien een eerste DVD gemaakt met dezelfde titel.

In 2009 verrast Garry Hagger met een duet samen met Merrill Osmond, leadzanger van de legendarische 'Osmond Brothers'.

Het nummer 'Pure Glory' wordt op menige zenders een ware radio-hit.

In 2011 volgt nog een duet, deze keer met Ben Cramer. Het is een nummer dat uit de musical ‘Op hoop van zegen’ komt: ‘Achter de horizon’.

Het is de titelsong van de musical maar met een volledig nieuwe tekst. Voor deze productie tekenen Allard Blom en Tom Bakker, beiden vaste medewerkers van onder meer Marco Borsato.

Het nummer scheert hoge toppen in Vlaanderen en krijgt veel heel wat airplay op de nationale zenders. In 2012 maakt Garry een heel speciale cd. ‘Klassiek in POP’ is dan ook een prestigieus project. Het is gedurfd om klassieke melodieën in een eigentijds jasje te steken. De arrangementen met een duidelijke pop-invloed zijn van de hand van Alain Van Zeveren. Voor de teksten tekenen Bart Herman en Mary Boduin. De nieuwe Garry Hagger is geboren!

2013 kondigt zich veelbelovend aan. Met de single ‘Was je nu maar hier’ realiseert Garry een droom die hij al heel wat jaren koestert: liedjes uit het Eurosongfestival in een nieuw jasje en in het Nederlands brengen. Dit nummer kennen we allemaal als ‘What’s another year’ van Johnny Logan. Deze single is één van de voorlopers van alweer een album dat eind 2013, begin 2014 zou verschijnen. In november wordt er een tweede ballonnetje losgelaten met ‘Vrede voor iedereen’ een bewerking van ‘Insieme 1992’ van Toto Cotugno.

2014. De cd ‘12 points’ is zo goed als klaar en er wordt alvast een aanloop genomen met de single ‘Breng me naar je hemel”. Eind april is het dan zo ver; het album komt uit met daarbij een TV-show die wordt uitgezonden door MENT TV, tot vier keer toe. Ook Tv-oost, TVL, RTV en ook zelfs in de Nederlandse TV-Oranje brengen de show van Garry op antenne. Vanaf eind september toert de zaalshow rond het eurosongthema door heel Vlaanderen.

2015 wordt het jaar waarin Garry zijn 40 jaar op de planken viert. Met ’12 points’ als basis en een review op zijn hele carrière gaat Garry op toer door de theaterzalen in Vlaanderen. Een speciaal daarvoor samengestelde band zal hem live begeleiden.

Dit jaar betekent ook een keerpunt in de carrière van Garry Hagger. Na een samenwerking van 20 jaar met Marc De Coen als manager gaan hun wegen uit elkaar, zij het in een goede verstandhouding en respectvol voor de afgelopen jaren die ze samen hebben mee gemaakt. Garry tekent bij Live Entertainment, het boeking- en managementkantoor van Henk Vermeulen, die tevens ook het productiehuis de TV-Makers bezit. In de zomer van 2015 volgt al snel een 1ste productie met de single ‘Piranha’, een groot succes op alle zenders en podia.

Zo’n zomerhit smaakt naar meer en in 2016 volgt een cover van ‘Besame mucho’ en ook dat wordt een kaskraker. Meteen ook een voorloper van wat we mogen verwachten van Garry in 2017. Dat jaar wordt verrassend ingezet met een remix van ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’, een nummer waarmee Garry al in 2005 hoge toppen scheerde. De meisjes van Sugarfree wilden dit nummer opnemen en kwamen op het schitterende idee om Garry er zelf ook bij te betrekken. Garry gaat op het aanbod in en de single is meteen de zomeraanbieding voor dit jaar.

2018 wordt het jaar van Garry Hagger’s ‘Jukebox’. Aan dit project gaat een jaar denkwerk en voorbereiding van het repertoire vooraf. Garry roept hier de herinnering op aan de tijd die hem gebracht heeft tot wat hij nu doet, zingen, en dat is de tijd dat de jukeboxes nog in het café stonden.

Al op jeugdige leeftijd zat Garry gekluisterd aan die muziekmachine. Hij ging de liedjes die te horen waren, meezingen en spelde de anderstalige liedjes zelfs fonetisch uit.

Uit het repertoire van die tijd werden een aantal liedjes geselecteerd die nu te horen zijn op de cd ‘Jukebox’. Alle nummers zijn bewerkt, kregen in een hedendaagse sound en een Nederlandstalige teksten, meestal geschreven door Garry zelf.

In de loop van dat jaar zijn hieruit dan ook verschillende singles in release gegaan.

In 2019 brengt Garry een nieuwe zomersingle uit. Na wat zoekwerk naar een geschikte song, komt Garry bij Danny Wuyts uit. Ze kennen elkaar nog van De Notenclub, indertijd een liedjesprogramma op één.

Danny heeft een echte feelgood-summer-song uit zijn mouw geschud en staat “De Zomer” overal in de charts.

In 2020 volgt er alweer een nieuwe wending. Henk Vermeulen (van Live Entertainment) heeft beslist om een ietwat andere koers te varen met zijn bedrijf, dat zich vooral wil gaan richten op tv producties. Garry stapt over naar een samenwerking met Philippe Draps Entertainment. Tegelijkertijd komt er een nieuwe single uit: ’Gold’. Garry Hagger zorgt voor een verrassing van jewelste met deze herwerkte versie van de legendarische megahit van Spandau Ballet uit 1983. Stefaan Fernande schreef de Nederlandstalige tekst met als onderliggende boodschap: geniet van de kleine dingen. Een tekst en een song op het lijf en de stem van Garry geschreven.

Begin 2021 brengt Hagger een verrassende remake uit van ‘Vlaanderen Mijn Land’ als hulde aan Will Tura. Het nummer straalt kracht en hoop uit na het moeilijke ‘Corona’-jaar. Vlaanderen Mijn Land kreeg een eigentijds arrangement en de persoonlijke Garry Hagger touch.

Begin 2022 lanceert hij Garry Hagger 2.0 met het succesnummer ‘Alles wat ik wil’, een aanstekelijke Nederlandstalige popsong. De single is goed voor een top 10 notering in de Vlaamse Ultratop 30 en een nummer #1 bij Ment en in diverse hitlijsten. Dit is meteen de start van een succesvolle samenwerking met topproducer Patrick Hamilton en componist/muzikant Vincent Pierins, de tekst schrijft Hagger zelf. DIezelfde muzikale lijn trekt Garry door in de zomer met zijn single ‘Alleen bij haar’, een krachtig, uptempo liefdesliedje dat meteen blijft hangen. Bart Herman schreef de tekst en net als bij ‘Alles wat ik wil’ verzorgde Patrick Hamilton de productie. Samen met Vincent Pierins (Clouseau) schreef Patrick mee aan de muziek.

In 2023 bouwt hij met zijn nieuwste single ‘Kom bij mij’ verder aan de Garry Hagger 2.0-stijl.‘Kom bij mij’ is geschreven door topproducer Patrick Hamilton en singer-songwriter Udo Mechels. Het resultaat van deze samenwerking: een aanstekelijke melodielijn en een sterke tekst die ontroert en tegelijk blij maakt. Als muziekliefhebber hoor je in het arrangement van deze Nederlandstalige popsong de moderne Soul- en Pop-invloeden die momenteel erg worden gesmaakt.

2024: Dit voorjaar schakelt Garry Hagger een versnelling hoger met de release van zijn nieuwe single ‘Horizon’, een track waar hij aan meeschreef en voor het eerst samenwerkte met de Nederlandse succes producer Oliver De La Rosa Padilla. De man die ook al achter de knoppen zat bij onder meer Miss Montreal, Emma Heesters en Jeroen Van der Boom. ‘Horizon’ is een positieve uptempo popsong die met moderne accenten werd geproduceerd en waarbij het herkenbare stemgeluid van Garry op een duidelijke manier is verwerkt.